• mini-hikashop-basket
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
Weingut/Tenuta Rottensteiner, Alto-Adige
Emblem Rottensteiner Winery Bolzano
Alto-Adige er Italiens nordligste vinregion, grænsende op til Schweitz og Østrig. Her mødes Middelhavets lune med Dolomitternes kølighed. Varme dage og ganske kolde nætter er ideal kombination for vindyrkning. Vinen udstråler friskhed, saftighed og distinkte aromaer.

Rottensteiner familien har siden 1530 været forbundet med vindyrkning i Bolzano.
I 1956 etablerede Hans Rottensteiner det nuværende vinhus, som idag styres af Hannes Rottensteiner. HELE familien står nu bag vinhuset, med 5 vingårde. Reiterhof fra 1936 (Schiava, Chardonnay, Gewürtztrauminer og Pinot Noir). Hofmannhof fra 1600-tallet (Lagrein og Schiava). Köfelehof med Treuenstein slottet. Premstallerhof (områdets bedste Santa Magdalena vine) og Kristplonerhof (enkeltmark Schiava og Creste Gewürtztrauminer passito).

"Elegant og drikkevenlig"
Rottensteiners filosofi er at skabe vine af høj kvalitet, defineret af deres renhed, elegance og friskhed. Alle med et tydeligt udtryk af det lokale "terroir" og med traditionelt fokus på lokale druer.

Huset byder ialt på 22 forskellige vine, skabt på 12 druesorter.
19 vine er enkelt-drue vine, som netop skal sikre renhed i udtryk og udtrykke de lokale traditioner.
Santa Magdalena vine er klassisk på 95% Schiava og 5% Lagrein. Dyrket på samme vinmark - helt traditionelt

Vinhuset har 3 vinserier. Classic, som er et udtryk for diversiteten af vinhuset, med 14 vine på 12 druer. Cru, som er historiske vine fra enkeltmarker. Select er de ypperste vine fra Rottensteiners kælder. Alle lagret på barrique - kvalitet, storhed, elegance og traition.

Et vinhus af helt særlig kaliber!
Bottles Rottensteiner Winery Bolzano  U113f97de
Toni Hannes Rottensteiner Winery
BESØG OS
Nemogaarden Aps - Enoteca Nemo
Engvangen 9
2680 Solrød

VAT / CVR: 36 19 95 20
FANG OS PÅ TELEFONEN
SEND EN MAIL