Nemo-kokkens bedste Glögg til juledagene
Her er en solid opskrift:
2 fl. rødvin, med lidt frugtsyre (f.eks. Badia di Morrona Rosso dei Poggi, - eller vinhusets Rosso Toscana bag-in-box)
500 gram gode, store, øko rosiner
100 gram smuttede, snittede mandler
1/2 fl. portvin, tawny
2 dl. brandy (cognac-type)
2 mørke, kraftige julebryg
50 gram Moscovado sukker
1 vaniliestang, 4 stjerneanis, 5 stænger hel kanel, 10 hele enebær, 1 spsk hel nellike, 10 hel allehånde, 20 hel peberkorn, skal af 2 øko appelsiner og en øko citron - put det hele i tubegaze (købes på apoteket) og slå knude i hver ende - så har du ikke krydderier ud over det hele. Du kan med fordel riste de tørre krydderier på en tør pande - ganske kort.
Julebryg, sukker og krydderier gives et kort opkog. Hældes over rosinerne. Hæld portvin og brandy over.
Lad det hele trække under låg i et par dage - gerne længere. (Meeeget lang holdbarhed!)
Servering: Bland rødvin - rosiner og evt. 1/2 julebryg - varmes forsigtigt. Tilsæt mandler lige inden servering.
HUSK at smage til med sukker og (rigelig) brandy. Du kan også bruge både snaps og rom, - det afhænger af smag. Snaps giver en kraftig, stram smag. Rom giver parfumeret duft og cognac giver fylde og blødehed. Dit valg...

SÅ, skal det nok blive jul!

God fornøjelse - og glædelig jul!

San Nicoló Rosso Magnum er superb til Glögg. Julepris kr. 50,- 
Køb en kasse med 6 flasker for kr. 300,- Så er der nok til julen